εσύ και η κρίση σου

Standard

…Εξακολουθώ να εμπνέομαι από το έργο της action aid, και με αφορμή τις πιο πρόσφατες εικόνες από τον φίλο μου, παλιό συμφοιτητή Pete, που για λογαριασμό της Μοοre Stephens, μίας από τις μεγαλύτερες λογιστικές και συμβουλετικές (και με τον τίτλο του property funds management advisor) ταξιδεύει ανά τον κόσμο για να διαπιστώσει ιδίοις όμασι ότι τα χρήματα πηγαίνουν σε καλή μεριά! (χάρη στην τεχνολογία τόσο τα καλά όσο και τα κακά νέα ταξιδεύουν πραγματικά πολύ γρήγορα!) 

Ιδού λοιπόν εικόνες αληθινές, μη επαγγελματικές, τραβηγμένες στο Malawi, στη Λιβερία, τη Ζουαζιλάνδη και όλα αυτά τα μέρη που η φύση δεν ευλόγησε και η δύση δεν αγάπησε….

 

 

Δεν μπορώ παρά να αναρωτιέμαι πόσο αστεία, αν όχι τραγελαφική πρέπει να μοιάζει αυτή η ενασχόλιση μας (εμμονή μάλλον, στα όρια της μανίας, ή ίσως απλά trend εμπορικό γιατί το θέμα πουλάει, και αυτό σήμερα είναι το παν)- εμάς των δυτικών που ξεχνούμε πως τον πλανήτη τον κατοικούν και άλλοι άνθρωποι, πόσο μάλλον και άλλα, θηλαστικά και μη όντα -με την κρίση στη δύση, με την οικονομική κατάσταση στον δυτικό κόσμο, με το κλίμα στις χρηματαγορές, με τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει ο τραπεζικός κόσμος, με την πτώση της τιμής του πετρελαίου, με την άνοδο της ανεργίας… όλα αυτά τέλος πάντων τα της κρίσης που μας απασχολούν και για τα οποία τόσο μελάνι χύνεται από τη νέα υόρκη μέχρι το λονδίνο και την ψωρο-αθήνα.

 

Advertisements

One response »

  1. Οντως είναι τραγελαφική η ενασχόληση αν σκεφθεί κανείς τί τραβάνε όλοι αυτοί οι άνθρωποι. Η ζωή όμως ηταν πάντοτε μονόπλευρη και η ζυγαριά έγερνε πάντα προς την πλευρά των εχόντων και κατεχόντων. Λυπάμαι που το λέω, αλλα αυτή ειναι η αλήθεια. Αν μπορεί καποιος να βοηθήσει αυτούς τους λαούς ειναι καλό, παρ ότι η βοήθεια πιάνει τόπο αν αφορά την εκπαίδευση, τους δρόμους και την ενημέρωση για το έιτζ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s