όσο υπάρχουν άνθρωποι

Standard

Εθελοντισμός, αυτός ο άγνωστος.

Απουσία κράτους, αμηχανίας κρατικής μηχανής, και ανευθυνότητας παντός υπευθύνου, θεωρεί κανείς ότι ο εθελοντισμός, η αυτόνομη δράση ομάδων πολιτών, η αξιοποίηση της θέλησης, της δύναμης, του χρόνου καθενός από εμάς προς κάποιο σκοπό που μας αφορά και για τον οποίο υπάρχει σαφές έλλειμμα δημόσιας δράσης, μοιάζει κοινωνικά αναγκαίος.

Ευτυχώς κάποιοι που ασπάζονται την αρχή actions speak louder than words, κάνουν ένα βήμα παραπέρα αποτελώντας για τους υπόλοιπους από εμάς, που βλέπουμε και αντιλαμβανόμαστε τα κενά και που ενδεχομένως έχουμε σκεφτεί πως θα μπορούσαμε να τα καλύψουμε, διαδρομή ή έστω αχνάρι να ακολουθήσουμε το φως.

Στην χώρα που (ευτυχώς ή δυστυχώς) ζούμε, την Ελλάδα, βλέπουμε καθημερινά άστεγα, ανυπεράσπιστα ζώα στο δρόμο. Κινδυνεύουν από την πείνα, από τις ρόδες των αυτοκινήτων μας, από την άγνοια μας.

To KAZ (Kαταφύγιο Αδέσποτων Ζώων) Shelter είναι Σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 1988. Η φροντίδα των αδέσποτων ζώων, ήταν αυτό που ένωσε τα μέλη του συλλόγου. Η υπεράσπιση των δικαιώματος τους στην αξιοπρεπή ζωή είναι αυτό που τους δίνει τη δύναμη να συνεχίζουν όπως λένε και οι ίδιοι

Στόχος του συλλόγου δεν είναι άλλος από την ημέρα που στους δρόμους της πόλης μας δεν θα υπάρχουν πια αδέσποτα. Τα μέσα προς το σκοπό αυτό, αλλά και οι επιμέρους σκοποί είναι οι στειρώσεις και η αγωγή του πολίτη. Όλη η δραστηριότητα του Συλλόγου στηρίζεται στην αγάπη και στην εθελοντική δράση των μελών του, αλλά και στις δωρεές και χορηγίες πολιτών και φορέων. Σήμερα το ΚΑΖ διαθέτει ιδιόκτητη έκταση 7 στρεμμάτων στο Μαρκόπουλο Αττικής, όπου κατασκευάστηκε σύγχρονη μονάδα στειρώσεων, περίθαλψης και θεραπείας αδέσποτων ζώων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνήσετε  για περισσότερες πληροφορίες

e-mail: info@kazshelter.org

 ΤΘ: 70335, 166 75 Γλυφάδα

Τηλέφωνο: 6971-780960    6948-015974 
Ώρες επικ. 09:00-14:00 και 18:00-20:00
Φαξ: 210-8012149 

To stray.gr ξεκίνησε τη δράση του το 2003 από μια ομάδα ανθρώπων που γνωρίστηκαν από την ιστοσελίδα pets.gr οι οποίοι φρόντιζαν ήδη αδέσποτα ζωάκια στις περιοχές τους, και θέλησαν να κάνουν κάτι πιο οργανωμένο, που θα ασχολείται όχι μόνο με απλό τάισμα και εμβολιασμούς.  Σήμερα στην ομάδα του Stray.gr, ανήκουν περίπου 20 ενεργοί εθελοντές και περίπου άλλοι 200 που βοηθούν περιστασιακά. Καθημερινά προσπαθούν μέσα από προσωπική εργασία και χρόνο να βοηθήσουν τα αδέσποτα σε διάφορες περιοχές που διαπιστώνουν πως υπάρχει πρόβλημα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 11 Ιανουαρίου 2009

Το Stray.gr πάντα προσπαθώντας να ενημερώνει όσο καλύτερα μπορεί τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν ένα ζωάκι, πρωτοπορεί και προχωράει για μία ακόμη φορά ένα βήμα πιο πέρα.

Εγκαινιάζουμε την κατηγορία «Video Adoptions» όπου μπορείτε να βλέπετε τα ζωάκια που σας αρέσουν σε βίντεο μαζί με την περιγραφή τους και στοιχεία επικοινωνίας.

Προωθήστε και εσείς τώρα παντού το ζωάκι που συμπαθήσατε ώστε να το βοηθήσετε να βρει μια οικογένεια. Έχετε blog? Έχετε σελίδα στο Facebook? Προωθήστε παντού τα ζωάκια μας και δώστε τους ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον.

Πληροφορίες:   http://www.stray.gr

 contact   targets   help

Αν δεν έχουμε το χρόνο να γίνουμε οι ίδιοι εθελοντές, αν δεν έχουμε τη δυνατότητα να φιλοξενήσουμε κάποιο από τα αδέσποτα ζωάκια στο σπίτι μας, τότε δεν μένει παρά να ενισχύσουμε οικονομικά κάποιον από τους εθελοντικούς συλλόγους που δρουν με αποτελεσματικότητα και διακριτηκότητα στην πόλη μας.

top

Αριθ. Λογ/σμού: Alpha Bank – Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων 1180 0200 2009 146 EUR
IBAN: GR 76 0140 1180 1180 0200 2009 146
SWIFT ή BIC: CRBAGRAA XXX
(Αποστολή του καταθετηρίου της Τράπεζας με όνομα και διεύθυνση  για αποστολή απόδειξης, στο Φαξ 210 80 12 149).

together-is-better_viral1

Για περισσότερες πληροφορίες:

http://www.kazshelter.org/ 

http://stray.gr/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s