εσυ, τι είδους νύφη είσαι; (αφιερωμένο σε κολλητή που μισεί τα νυφικά)

Standard

what-kind-of-bride-are-you1 

Επειδή νύφη δεν …γεννιέσαι, αλλά γίνεσαι, καταρχήν ψυχραιμία! Για όλες έχει ο μπαχτσές. Ναι, ναι το βλέπω το μηδίαμα που σχηματίζεται στο μάγουλο σου, ξέρω τι σκέφτεσαι «έ, όχι και όλες, μην τρελαθούμε κιόλας».

Ναί, όλες! Για του λόγου το αληθές, η γκουρού σε θέματα γάμου, αγαπημένη σχεδιάστρια των αμερικανίδων (και όχι μόνο) Vera Wang συμβουλεύει, (και εγώ μεταφράζω, σημείωσε το, για να μην παρεξηγηθώ, τα λόγια ανήκουν στην κα Wang):

Φανταστείτε πόσα κρύβει και δηλώνει το ανθρώπινο συναίσθημα, με τις προσδοκίες, τις ελπίδες και τα όνειρα, στο σταυροδρόμι της φαντασίας και της πραγματικότητας και προσθέστε σε αυτό τις απαιτήσεις της παράδοσης, της σεμνότητας, της μόδας, του αισθαντισμού, κι όλα αυτά σε ένα φόρεμα!

Δεν είναι απλό. Ενώ η κάθε γυναίκα έχει (έστω και υποσυνείδητα) εικόνα ή μια γενικότερη αίσθηση της ίδιας με νυφικό, σήμερα οι επιλογές είναι αμέτρητες. Οι κανόνες έχουν εξαφανιστεί. Τα ακάλυπτα σημεία δεν αποτελούν πλέον ταμπού. Το πέπλο δεν θεωρείται κατ’ ανάγκη απαραίτητο. Η ελευθερία και η εφευρετικότητα κυριαρχούν!

Αν στην πιο κάτω λίστα δεν βρεις ΠΟΙΟΣ είναι ο δικός σου ΤΥΠΟΣ ΝΥΦΗΣ, τότε, τι να σου πω, φιλενάδα! Είσαι απλά προκατειλημμένη!!!

1. the traditionalist

21

Το είδος αυτό της νύφης κοιτάζει πέρα από τη μόδα, και διακρίνεται για το στυλ της. Αυτό μπορεί να σημαίνει προσεκτική επιμέλεια όλων των χαρακτηριστικών της, των δυνατών και των αδύνατων σημείων της, και το πως μπορεί να τα κάνει να “δουλέψουν” με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ό,τι κι αν φοράει, το μήνυμα που περνάει είναι αυτοπεποίθηση, και αφοσίωση στο στυλ. 

Οι ιέριες του στυλ όπως η Grace Kelly, η Audrey Hepburn και η Jacqueline Kennedy είναι τυπικά δείγματα αυτής της διαχρονικής φινέτσας, ομορφιάς,  και του σνομπ ύφους που ακόμη και στις μέρες μας αποτελούν στοιχεία προς μίμηση για πολλές γυναίκες.  Αυτά που φορούσαν αλλά και το πώς τα φορούσαν εξέφραζε μία κομψότητα σχεδόν φυσική. Στην πραγματικότητα ,  ήταν  true to themselves – μοναδικές γυναίκες με μοναδικό στυλ.

·         σαγηνεύει αποπνέοντας μυστήριο

·         έχει σχεδόν εμμονή και φυσική τάση προς την κομψότητα

·         το νυφικό της είναι φίνο και αξιοπρεπές 

·         διακριτικό, αφήνει περιθώριο στη φαντασία

·         διαχρονικό σχέδιο, με αριστοκρατική γραμμή 

·         η διακόσμηση είναι ξεκάθαρη, αλλά όχι φορτωμένη

 

2. the modernist

 22

Για την μοντερνίστρια, η αίσθηση της τόλμης υπονοείται πάντα. Ένα άλλο σημείο αναφοράς είναι το εκλεπτυσμένο γούστο που έχει αποκτήσει με το χρόνο, και το πώς αυτό ξεπροβάλλει σε κάθε έκφανση της ζωής της. Συχνά τολμηρό και υπερβολικό, συχνά υποδηλώνει όχι απλά μια γυναίκα με στυλ, αλλά μία σκεπτόμενη γυναίκα.

 ο μοντέρνος σχεδιασμός αψηφά την παράδοση και συχνά περιλαμβάνει κάποια αντιφατικά μεταξύ τους στοιχεία

 τα υφάσματα και τα σχήματα αναμειγνύονται, προσδίδοντας λειτουργικότητα, ένα σημείο κατατεθέν αυτής της νύφης που πάντα κοιτάζει μπροστά, στο μέλλον

 το νυφικό μπορεί να μοιάζει περισσότερο με ένα μία ιδέα, ένα concept παρά με ρούχο, όπως η τέχνη, μπορεί να μην αναφέρεται αναγκαστικά στην καθημερινή ζωή

 

 χρειάζεται ενέργεια και πνευματικότητα για να είναι μία νύφη μοντερνίστρια

 

 πάνω απ’ όλα είναι η απόλυτη αντικομφορμίστρια.

 

 

 3. the sensualist

23

 

 

H αισθαντική έχει εμμονή με την εμπειρία της απόλαυσης σε κάθε επίπεδο. Για αυτήν, το νυφικό θα πρέπει να υπονοεί αποπλάνηση και θαυμασμό. Δεν φοράει απλώς ένα φόρεμα, το ζει! Απολαμβάνει το σώμα της, και αφήνει και τους άλλους να το απολαύσουν με τη δύναμη της αποπλάνησης. Το στυλ είναι φυσική συνέχεια της ύπαρξης της, ενώ η ευαισθησία της την καθοδηγεί στις στυλιστικές της αποφάσεις.

  πρώτα απ’ όλα είναι η άνεση και η υπέροχη αίσθηση και μετά η σωστή γραμμή, ενώ το βάρος και τα υφάσματα θα καθορίσουν το αποτέλεσμα.

 τα υλικά θα πρέπει να σχηματίζουν πτυχές (drape) και να πέφτουν με νόημα πάνω στο κορμί χωρίς κανένα περιορισμό.

 η πολυτέλεια και η υπερβολή ισοδυναμούν με τον αισθησιασμό.  Ένα πέπλο από ολομέταξο τούλι ή μια πασμίνα μπορεί να είναι το απόλυτο αξεσουάρ.

 το ρούχο είναι κομμάτι της ζωής, και το νυφικό είναι φόρος τιμής στον τρόπο ζωής της.  

 

  

4. the individualist

 24

Η επιθυμία της για προσωπική έκφραση ξεπερνάει κάθε άλλη σκέψη. Η νύφη αυτής της κατηγορίας θα φτάσει στα άκρα προκειμένου να κάνει το απόλυτα συνειδητοποιημένο fashion statement. Η προσωπική έκφραση αποτελεί κλειδί.

Αντίθετα με την πλειοψηφία των γυναικών που συναινεί θερμά με την παράδοση του λευκού νυφικού φορέματος, η ξεχωριστή αυτή νύφη προτιμάει να ακολουθεί τους δικούς της κανόνες, είτε αυτοί μεταφράζονται σε ένα ασυνήθιστο χρώμα νυφικού είτε σε μία παράδοξη γραμμή.

 η εξωτερική της εμφάνιση αποτελεί αντανάκλαση της δημιουργικής της φύσης και του οράματος της
 
 πεισματάρα και με άποψη για τα πάντα, η γυναίκα αυτή φοράει την ανεξαρτησία και τη διαφορετικότητα της σαν μετάλλιο, και το νυφικό της ντύσιμο προσφέρεται ιδανικά ως πεδίο προσωπικής έκφρασης

 μπορεί να μην είναι η ίδια trend setter, όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι και αυτή που ακολουθεί τις τάσεις της μόδας

 

  

5. the romantisist

romantic 

Κυβερνήτης της το πάθος και όχι ο κόσμος και η πραγματικότητα μέσα στην οποία ζει. Πιστεύει ότι η ζωή είναι μια απίστευτη περιπέτεια και στοχεύει να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία να πραγματοποιήσει τις πιο βαθιές τις επιθυμίες. Το φόρεμα της τη μεταμορφώνει. Για αυτήν, η φαντασία είναι πάντα η πραγματικότητα. Η θηλυκότητα της και η αγάπη της για την ομορφιά εμπνεύουν τη δημιουργία ενός νυφικού τρυφερά εύθραυστου και μαγικού.

 

 ντελικάτες γραμμές, μανίκια που αγκαλιάζουν το χέρι, ουρά είναι μερικές από τις πολλές πλούσιες λεπτομέρειες που δίνουν στο νυφικό την απαραίτητη δόση ρομαντισμού.

  η ρομαντική νύφη αρνείται να αφαιρέσει κάθε τι το όμορφο από το νυφικό της φόρεμα, είτε πρόκειται για ένα απλό τούλι είτε για ωδή στην Scarlet OHara.

 η επιλογή της στα αξεσουάρ ποτέ δεν προδίδει την πραγματική της φύση. Για αυτήν, το κοριτσίστικο look δεν σημαίνει τη θυσία του στυλ.

 η θηλυκότητα και το φλερτ είναι τα αγαπημένα της όπλα στο παιχνίδι της αποπλάνησης

 

 6. the exhibitionist

25

 

 

Μερικές φορές αυτό που λέμε too much απλώς δεν είναι αρκετό! Ενώ κάθε νύφη βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής τη μέρα του γάμου της, η γυναίκα αυτή παίρνει ικανοποίηση τραβώντας το σκηνικό… στα άκρα. Η διακριτικότητα, η εσωτερικότητα, η τέχνη δεν παρίστανται σε όλες τις στιγμές. Υπάρχει στα αλήθεια κάτι το γοητευτικό στην τόση ευθύτητα και ειλικρίνεια αυτής της γυναικείας άποψης!

 

 • Τίποτα δεν είναι πιο εκτυφλωτικό από ένα νυφικό κεντημένο με σβαρόφσκυ, ένα επιβλητικό κόσμημα, ή ένα υπερβολικό πέπλο. 

 

• σε κάθε περίπτωση, η νύφη αυτή θα ακολουθήσει το ένστικτο της

 

• ένα είναι σίγουρο!  Καμία άλλη γυναίκα δεν θα τραβήξει την προσοχή, όσο εκείνη.

 

• το ρούχο της εκφράζει με σιγουριά τον εαυτό της και την άποψη της για τον κόσμο.

 

 

 

 

 

 

7. the minimalist

 3

Για τις γυναίκες που προτιμούν μία αισθητική απλή, το μίνιμαλ νυφικό μπορεί να εκφράσει την απόλυτη τελειότητα. H μινιμαλίστρια λατρεύει τις καθαρές, ξεκάθαρες γραμμές στο σχέδιο, με λίγη ή καθόλου υπερβολή.  Ενώ τα ρούχα της μπορεί συχνά να φαντάζουν απλά, είναι κάθε άλλο παρά αυτό. Ο πραγματικός μινιμαλισμός απαιτεί μια πολυπλοκότητα στο σχέδιο και στη λεπτομέρεια. Ενώ προϋποθέτει μια νύφη με αυτοπεποίθηση που μπορεί να σταθεί στο γάμο της με ένα look χαμηλών τόνων.

• η νύφη που θα επιλέξει ένα αποτέλεσμα λιτό, θα πρέπει να είναι σε θέση να αυξομειώσει την ένταση του ρούχου αν αυτό χρειαστεί.

• ένα διακριτικό νυφικό μπορεί να αποτελέσει ένα βροντερό fashion statement.

• η μοναδική της γοητεία βρίσκεται στην καθαρότητα του οράματος της και στην πειθαρχεία με την οποία το ακολουθεί. 

http://www.verawangonweddings.cοm

Advertisements

5 responses »

 1. ah filenada…
  tha hreiastei polli prospatheia k polu megaluteri exoikiwsi
  me to thema, kapoia me megali arnisi ws pros auto,
  -oute na to xestomisw den tolmaw- gia na ftasei na dei ton eauto tis mesa s’auto.
  polu entuposiaka paradeigmata gia tis endiaferomenes ola!
  k to sensualist, to minimalist..an to sikwneis…k to individualist!
  o theos na valei to heri tou..otan erthei i wra….!

 2. eimai auti pou ekane tin ifigeneia sto latremenoi mou geitones alitheia sas lew!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! oti thelete mboreite na mou to rwtate egw eimai edw!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s