Amsterdam: the foodie report

Standard

Μπορείς να συνοδεύσεις τον καφέ σου με λεπτές, ολόγλυκες και τραγανές βάφλες σκανδιναβικού τύπου, ή την παραδοσιακή αφράτη βέλγικη βάφλα  με κρέμα ή μαρμελάδα μούρου,(που εγώ τρώω μόνο με σοκολάτα!).

Αν πάλι προτιμάς, ένα ντόνατ μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στα πάμπολα υπαίθρια Ντονατάδικα που θα συναντήσεις στη βόλτα.

Είτε ψάχνεις patat metmayonnaise και μια ζεστή κρεμμυδόσουπα, είτε κάτι πιο παραδοσιακό όπως ένα Hotchpotch (παραδοσιακό πιάτο με πουρέ πατάτας και λουκάνικο, και διάφορα άλλα υλικά συνήθως λουκάνικο, σπανάκι καρότο, κρεμμύδι και άλλα λαχανικά) ή Stamppot (περίπου το ίδιο χωρίς το λουκάνικο), σίγουρα θα το βρεις σε κάποιο από τα πολλά pubs του Άμστερνταμ.

Για τους πιο κλασσικούς, ένα burger είναι πάντα ιδανική αφορμή για λίγες ακόμη (!) υπέροχες τιγανητές πατάτες,

Αυτό που δεν θα πρέπει να παραλείψεις είναι μία τυπική ολλανδική μηλόπιττα ή κατά το εξοτικότερον Appeltaart.

Για όποιο λόγο και να βρίσκεσαι εδώ, επιβάλλεται μια βόλτα από ένα κοντικό σούπερ μάρκετ, για να πάρεις τουλάχιστον μία συσκευασία VLA.

Πρόκειται για ένα addictive dessert που έχει τις ρίζες του στη δεκαετία του 1950, ένα πάντρεμα γιαουρτιού και custard. Θα το βρεις σε πολλές γεύσεις, σοκολάτα, βανίλια, μπανάνα ακόμη και στρατσιατέλα! Το καλύτερο κατά την ταπεινή μου γνώμη; Dubel! Σοκολάτα-βανίλια, όπως το παγωτό μας όταν ήμαστε παιδιά.

Σχολιάστε